Олеся  ОрленкоДа бъдеш съюзник (на САЩ) не означава да си

...
Олеся  ОрленкоДа бъдеш съюзник (на САЩ) не означава да си
Коментари Харесай

Канонада от критики срещу Париж

Олеся  Орленко
" Да бъдеш съдружник (на САЩ) не значи да си техен васал ". Тази фраза от изявление с Еманюел Макрон роди изявления в съвсем всички страни по света.
   Американски политици считат тези думи за изменничество. Сенатор Марко Рубио предложи Европа сама да се оправя с Украйна, до момента в който Съединени американски щати би трябвало да се съсредоточат върху битката с Китай.
   За сенатор Линдзи Греъм изявлението е симптом за слабостта на френския президент, който не може да се мери нито с Китай, нито с Русия.   The Wall Street Journal назова изказването на Макрон Двредно и пагубно както за външнополитическата позиция на Съединени американски щати, по този начин и за вътрешната обстановка в странатаУ.
    В Европейски Съюз не поддържат реториката на Макрон. По време на визитата си в Съединени американски щати полският министър председател Моравецки дефинира позицията на френския президент като Днедалновидна и ръководена от желанието да се продават европейски артикули на китайския пазар на геополитически повишена ценаУ.
    Германският министър на защитата оцени забележките на Макрон като " несполучливи " и изиска Европейски Съюз да координира политиката си към Съединени американски щати, тъй като " другите отзиви не трябва да ни разделят ". Според него рискът Европа да стане васал на Съединени американски щати в никакъв случай не е съществувал.
    Президентът е мощно подложен на критика и в самата Франция. Жан-Филип Бежа, представител на експертната общественост, изрази изненадата си от дързостта на Макрон, допускащ си свободни изказвания по такива значими въпроси без единодушието на Европейски Съюз.
    Имайки поради опита от минали политически решения на Макрон, не трябва да храним илюзията за негови решителни дейности за отменяне на васалната взаимозависимост от Съединени американски щати.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР